Цертификати

chnas

вести

Ласер ултра кратког

Ласер ултра кратког

2024-07-10

China laser projector manufacturer developed ultra...

Фингер Тоуцх Виндовс

Фингер Тоуцх Виндовс

2024-07-10

China Touch Interactive Projector manufacturer Hot...

Бежични ротирајући Б

Бежични ротирајући Б

2024-07-10

Wireless bluetooth device mouse 2.4G+Bluetooth Two...

Бежична Блуетоотх тр

Бежична Блуетоотх тр

2024-07-10

Maintenance instructions: Store at room temperatur...

Пословни лаптоп прој

Пословни лаптоп прој

2024-07-10

The smart projector B5, developed by Shenzhen port...

Портабле Пројецтор

Портабле Пројецтор

2024-07-10

The smart projector B5, developed by China portabl...

Виндовс 10 Пројецтио

Виндовс 10 Пројецтио

2024-07-10

The smart projector B5, developed by China Windows...

Контактирајте нас

Hotus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.
Tel:+86-18922879583
Skype:bc@hotus.cn
E-Mail:rlouise@hotus.cn
Add: 4th Floor, Second building, Bailian Smart Equipment Industrial Park, Fuyong Town ,Baoan District, Shenzhen ,Guangdong ,China
Ако имате било какво питање, контактирајте нас, пружићемо вам најбољу услугу!
Контактирај сада

Шта предња и задња пројекција значе у пројектору?

2024-07-10

Шта предња и задња пројекција значе у пројектору?

Предња пројекција против задње пројекције у пројекторима

Изрази „предња пројекција“ и „позадинска пројекција“ односе се на две различите методе пројекције које се користе у пројекторима, а које се првенствено разликују по позицијама уградње, путевима преноса светлости и прикладности за различите сценарије.

Шта предња и задња пројекција значе у пројектору?(pic1)

Фронт Пројецтион

Дефиниција:

Предња пројекција, позната и као Фронт Прој, је најчешће коришћена метода инсталације пројекције. У овој методи, пројектор и публика се налазе на истој страни пројекционог платна, при чему пројектор емитује светлост директно на платно, омогућавајући гледаоцима да гледају пројектовану слику са предње стране.

карактеристике:

Уштеда простора: Пошто су пројектор и публика на истој страни, то елиминише потребу за додатним простором за смештај пројектора, што га чини идеалним за окружења са ограниченим простором као што су кућни биоскопи и мале конференцијске сале.

Велика флексибилност: Предња пројекција омогућава разноврсне опције инсталације, са пројектором постављеним на сто, постоље или монтираним на плафон.

Снажна прилагодљивост околини: Може се користити у широком спектру окружења, од кућне забаве до пословних презентација, нудећи добар квалитет пројекције.

Применљиви сценарији:

Предња пројекција је погоднија за домаћа или општа подешавања као што су кућни биоскопи, мале конференцијске собе и учионице. Ова окружења обично имају умерену удаљеност између публике и пројектора, а амбијентално светло се може контролисати како би се обезбедио оптималан квалитет пројекције.

Шта предња и задња пројекција значе у пројектору?(pic2)

Реар Пројецтион

Дефиниција:

У задњој пројекцији, пројектор је постављен иза пројекцијског платна, при чему светлост прво удари у задњу површину екрана (која је обично провидна) пре него што се рефлектује према публици испред.

карактеристике:

Смањене интерференције амбијенталног светла: Како пројекцијско светло путује унутар затвореног тамног простора, задња пројекција минимизира утицај амбијенталног светла на пројектовану слику, побољшавајући јасноћу и осветљеност.

Велико подручје пројекције: Омогућава веће величине пројекције, идеално за подешавања која захтевају експанзивне екране.

Естетска привлачност: Са пројектором скривеним иза платна, одржава укупну естетску хармонију простора.

Недостаци:

Захтеван простор: задња пројекција захтева значајан простор за уградњу и пројектора и платна, са потребним растојањем између њих.

Већи трошкови: Користи посебне прозирне екране, што може повећати трошкове инсталације и одржавања.

Применљиви сценарији:

Задња пројекција је погоднија за окружења која захтевају висок квалитет слике, осветљеност и контраст, као што су изложбене сале, велике конференцијске сале и тржни центри. У овим подешавањима, гледаоци се често налазе даље од екрана, а амбијентално осветљење може бити светлије, што захтева предности задње пројекције.

Шта предња и задња пројекција значе у пројектору?(pic3)

Бирање између њих

Одлука између предње и задње пројекције треба да се заснива на специфичним сценаријима употребе и захтевима. Предња пројекција се препоручује за окружења са ограниченим простором са умереним захтевима за пројекцију. Насупрот томе, задња пројекција је погоднија за сценарије који захтевају велике екране, висок квалитет слике и осветљеност, посебно тамо где доступност простора није ограничење. Поред тога, у процесу доношења одлука треба узети у обзир буџет, трошкове инсталације и одржавања.